Egyéb kategória

Üzleti Klub az RV17 Irodában

Szerző: 2019.09.27. Nincs hozzászólás

A hatékony munkaerő-felvétel volt a témája a szeptemberi üzleti klubunknak, melyet Posfai Tünde HR-tanácsadó és AL team coach bontott ki a jelenlévőknek. Vitatható, hogy a munkaerőhiány vagy éppen a munkaerőpiac gyors pörgése okoz fejtörést a vállalkozók számára, mindenesetre vezetőként több időt és energiát kell fordítani olyan kérdésekre, mint hogy hogyan és hol hirdessünk, és milyen kompetenciával bíró jelöltet keressünk. Ha elérhetőek az elvárásaink, sőt már a jelölt személyét is kiválasztottuk, még nem dőlhetünk hátra. Megtérülő energia, ha még a munkába állás előtt tartjuk vele a kapcsolatot, esetleg pozitív élményként egy közös programra is meghívjuk a leendő kollégákat. Még mindig csak félsiker, ha eljött az első munkanapra, hiszen ezután jön csak a közös munka, a betanítás időszaka, amihez megfelelően empatikus és türelmes kollégát jelöljünk ki, ha mi magunk nem bírunk ezekkel a képességekkel. A kritikus pontok, melyeken még mindig elveszíthetjük az új kollégát: az első nap, az első hét, az első hónap. Ha ezeken is sikeresen túljutottunk, elértük a célunkat: hatékony és motivált munkatársat illesztettünk be csapatunkba.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány képviselői is rendszeresen jelen vannak programjainkon, hogy megismertessék a vállalkozókkal a Mikrohitel Programot.

A vonzó hitelkonstrukció iránt továbbra is töretlen az érdeklődés, ami köszönhető többek között annak a kamattámogatásnak, amit Rákosmente Önkormányzata ajánlott fel a helyi vállalkozók segítésére.