2018. október 16-án a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium diákjai voltak Irodánk vendégei. Az Iskolában működő Balassi Diákvállalkozói Klubot mutattatták be és meséltek arról, hogyan indultak el, mik voltak a kezdeti terveik, milyen termékeket készítenek most és miket terveznek a jövőben.  A klub már három éve működik az Iskolában, körülbelül 10 fővel melynek legnagyobb részét nyolcadikos diákok alkotják.

Megtudhattuk, hogy a diákvállalkozási program egy egész tanévet átölelő projekt, melyben az általános iskolások megtapasztalják, hogyan kell működtetni egy vállalkozást. Valós környezetben megismerik az üzleti élet alapvető szabályait, adminisztrációját (pl: számlák és nyugták kiállítása), a különböző pozíciók betöltésével járó felelősségeket, működési formákat ezek előnyeit, sőt a foglalkoztatásra vonatkozó mintákat, szerződéseket is.

A kis vállalkozók komoly magabiztossággal és tudással osztották meg, hogyan épül fel a szervezetük és ki miért felelős a cégen belül. Hallhattunk arról, hogy mik az erősségeik és melyek azok a pontok, amiben még fejlődniük kell. Szeretnének több és hatékonyabb partneri kapcsolatokat kiépíteni, és az adminisztráció elvégzéséhez egy ingyenes könyvelő programot is beszerezni.

A programban részt vevő diákok szervező, előadó, döntéshozó, elemző képességeik is fejlődnek és olyan előnyökre tudnak már most szert tenni, ami a későbbi munkavállalásuk vagy vállalkozásuk elindítása során óriási előnyhöz juttatja majd Őket. A diákok csapatát összetartó és vezető tanítónő lelkesedése és elköteleződése szintén hozzájárul a sikeres működéshez.

Sok sikert kívánunk HOLOBOX ZRT.
Balassi Diák Vállalkozói Klub – 2018. október 16.