Egyéb kategória

Startupok Éjszakája a Bálnában

Szerző: 2018.11.30. szeptember 5th, 2019 Nincs hozzászólás

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2015 óta évente rendezi meg a Startupok Éjszakáját, amely a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvény Budapesten.

Külön öröm volt, hogy a tavalyi évhez képest idén már, mint kiemelt kiállítói partnerként, be is mutathattuk Irodánkat, szolgáltatásainkat.

A rendezvényt Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes nyitotta meg, majd további köszöntő beszédet hallhattunk: Dr. Bagdy Gábor Budapest Főváros főpolgármester-helyettesétől, Dr. György László Innovációs és Technológiai Minisztérium Gazdaságstratégiáért és – szabályozásért felelős államtitkártól, Dr. Birkner Zoltán Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökétől és végül, de nem utolsó sorban Szalai Piroska Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnökétől is. Mint kiderült az idei év igen különleges a Közalapítványnak, hiszen fennállásuk 25. évfordulóját ünnepelték.

Ezen különleges alkalomból, a 8. BE Smart verseny díjazottjai, az oklevelet a Star Wars filmek ikonikus figurájától, R2D2 robottól vehették át, nem kis jókedvet csalva ezzel mindenki arcára.

Kerekasztal beszélgetés keretein belül több felsőoktatási intézmény képviselőitől hallgathattuk meg, hogy hogyan járulnak hozzá ezek az iskolák és a gazdaság nagyobb vállalatai a startupok és az innovatív kkv-k sikereikhez.

 A „Miénk itt a tér” elnevezésű programelemben Irodánk igazgatónője Klein Marianna beszélt arról, hogy milyen szolgáltatásokat kínálunk és miben tudunk segítséget nyújtani a hozzánk forduló vállalkozóknak.

A kerekasztal beszélgetés után, nemzetközi vizekre is kitekinthettünk, és meghallgathattuk, néhány hazai és nemzetközi startup cég rövid történetét és azt is, hogy miért fontos a nemzetközi kapcsolatrendszer a sikerhez.

 

Az este folyamán kötetlen módon lehetőségünk volt a hazai és a nemzetközi kiállítókkal is megismerkedni.

 

Reméljük, hogy jövőre is lehetőséget kapunk részt venni a Startupok Éjszakáján.