2019. február 27-i Üzleti Klubunk egy nagyon speciális téma köré szerveződött, start-up jogi alapokról hallhattunk hasznos információkat. Első előadónk, Dr. Dobos István, a Dobos – Kőhidi Ügyvédi Társulástól, általánosságban hívta fel a figyelmet, hogy milyen esetben lehet szüksége egy vállalkozónak ügyvédre, mire kell ügyelni a céges szerződések megkötésekor, különös tekintettel a munkajogi szerződésekre, és mit tehetünk a kintlévőségek kezelése érdekében.

Második előadónk Dr. Nagy Barna Krisztina a start-up jogi alapokat vázolta fel, kezdve attól, hogy mit is kell start-up vállalkozásnak tekinteni, milyen jellemző vonásai vannak és általában milyen fázison mennek keresztül ezek a cégek, az ötlet megjelenésétől egészen a cégalapításig. Hallhattuk, milyen esetben érdemes szindikátusi szerződést, illetve társasági szerződést kötni, melyik típusnak mi az előnye.

A start-up jogi alapokhoz kapcsolódóan, Nagy Mária a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány finanszírozási menedzsere ismertette az új Start-Up Budapest Mikrohitel programot, részletezve, ki és milyen feltételekkel igényelheti ezt a típusú hitelt.

Mindhárom előadónkhoz érkeztek kérdések és az Üzleti Klub után is nagyon jó hangulatban, nyitottan beszélgettek tovább résztvevőink, elmondva mivel foglalkoznak és hol tudnának kapcsolódási pontokat kialakítani.

                                                                               

Februári üzleti klub – a start-up jegyében