Hogyan építsünk fel egy sikeres weboldalt?

Áprilisi szakmai workshopunk témája a sikeres weboldal készítés volt. Balog Péter szakértőt már jól ismerik az RV17 Iroda látogatói, hiszen korábban Google előadásokat tartott nálunk. A téma minden vállalkozó számára aktuális, aki weboldalt üzemeltet vagy weboldal létrehozását tervezi, hiszen amelyik vállalkozás nincs jelen az online világban, az nem is létezik. A workshopon a WordPress program adta lehetőségeket nézhettük át részletesen, annak tartalmi felépítését és kiegészítő elemeit.

Az előadás elején egy kis online „játékra” invitálta előadónk a résztvevőket, akik okostelefonjuk segítségével részt is vettek abban.

Szó volt arról, hogy mi is tulajdonképpen egy weboldal feladata, milyen típusai vannak, felépítés és működési szempontból, majd részletesen végig néztük, hogy mire van szükség egy optimálisan működő weboldalhoz. Megismerhettük, hogy melyik alkalmazás milyen célt szolgál, és hogyan könnyítheti meg az oldal kezelőjének a munkáját. Szakértőnk kitért arra is, hogy melyik alkalmazás fizetős vagy részben fizetős, és miért érdemes nem csak az ingyenesen letölthető alkalmazásokat használnunk, gyakorlati példákkal szemléltetve azt. Meghallgathattuk azt is, hogy mi mentén optimalizálhatjuk a keresést a Google-ban, melyek azok a bővítmények, amivel azt még hatékonyabbá tehetjük.

Tartalmas és ismeretgazdag szakmai rendezvényt zártunk ismét. Reméljük, hogy résztvevőink is sikerrel hasznosítják majd az elhangzott információkat.

       

Összefoglaló: Szakmai workshop – 2019. április 10.