Egyéb kategória

Nőnapi köszöntő

Szerző: 2023.03.07. Nincs hozzászólás

Nőnapi köszöntő

Nőnap alkalmából köszöntünk minden hölgyet, és ez alkalomból fogadják szeretettel a női vezetőkről szóló gondolatainkat!

Sok kutatás vizsgálta a férfiak és nők közötti pszichológiai különbségeket, melyek a két agyfélteke eltérő használatának tulajdonítható, és elsősorban a kommunikáció, köztük a nonverbális jelek észlelése, a beszédkészség és a helyzetek kezelése területén mutatkoznak meg. A nők vezetői képessége a férfiakétól eltérő minősége alapján is jellemezhető, sok esetben javukra fordítva a különbözőségeket.

A tendencia a vállalkozói szférában a női vezetők jelenlétének növekedését mutatja, és növekszik a sikeres vállalkozónők száma is, annak ellenére, hogy a hagyományosan női szerepek, mint a gyermekek ellátása és a háztartás még mindig alapvetően a nők feladata. Míg a férfiak mögött a család erőforrást jelent, a nők esetében „második műszakként” erőforrást vonhat el, ha nincs munkamegosztás az otthoni feladatokban. A statisztikai adatok szerint a nők évről évre magasabban képzettek a férfiaknál, és szakmai kihívásokra is törekednek. Ahhoz, hogy mindkét szerepkörben sikeresek legyenek, karrierútjuk sok tudatosságot és egyensúlyozást igényel.

A vállalkozói, üzleti világban még sok ugyan a macsóság, de a szakmai tudást mindenki elismeri. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a felkészültség és szakértelem mellett elengedhetetlen a kapcsolati háló tudatos építése, amelyből, mint vállalkozó sokat profitálhatnak majd. A nőkre jellemző vonások, mint az érző, intuitív képességek és a nyugodt megfontoltság értékes eszköz lesz a vezetői munka során. A női vezetőkre jellemző motiváltság és ambíció (nem tévesztendő össze a karrierizmussal) jó alapja lehet a folyamatos tanulásnak, melynek része a nyitottság és az önfejlesztés. Mindemellett stressztűrő, átgondoltan felelősséget vállaló, keményen és hatékonyan dolgozni képes hölgyek vezetik a magyar vállalkozások egyre jelentékenyebb hányadát.

Kívánunk nekik sok örömöt a munkájukban, erőt és kitartást céljaik eléréséhez, és hogy ha kell, tudjanak segítséget kérni és elfogadni! Az RV17 továbbra is elkötelezett a vállalkozók felé, közösségi irodaként és segítségnyújtási helyként szolgálja a budapesti és környéki vállalkozásokat rendszeres tanácsadásokkal, üzleti klubokkal és vállalkozásfejlesztési programokkal.