Egyéb kategória

A képzett munkaerő megtartásának költséghatékony eszköze: a munkatársi hűségprogram

Szerző: 2023.03.24. Nincs hozzászólás

A március 22-i üzleti klubban a képzett munkaerő megtartásának egyik olyan eszközéről hallhattunk, mely vonzó lehet munkaadónak és munkavállalónak egyaránt. Dr. Marosi Viktória jogász, közgazdász irodánkban üzletviteli tanácsadás keretében egyéni konstrukció kidolgozásával is segítheti a munkáltatókat.

A képzett munkaerőt megőrizni nem könnyű feladat, de ha ismerjük a munkavállalóinkat, megismerjük az igényeiket és prioritásaikat, válogathatunk a rendelkezésre álló anyagi és egyéb eszközök között.

A nyugaton már régóta ismert Munkatársi hűségprogramban a munkáltató szabadon kiválaszthatja, hogy mely dolgozó számára és milyen összeggel indítja el a megtakarítási programot. A megtakarítási idő hossza is szabadon választható, és akár több millió forint is összegyűjthető a konstrukcióval. Ha a megtakarítási idő lejárta előtt a biztosított dolgozó felmond, lemond a megtakarítási összegről is. A szerződő cég ebben az esetben szabadon megváltoztathatja a biztosított személyét. A program rendkívül vonzó a munkavállalónak is, hiszen teljes munkabérét családjára és életszínvonalának fenntartására fordíthatja, a nyugdíj- és egyéb célú megtakarításairól lojalitásáért a munkáltató gondoskodik, és egyúttal megerősíti a dolgozóban, hogy értékelik a munkáját és hosszú távon számítanak rá.

A megtakarítási cél mellett cégtulajdonosként kockázati védelmet is kérhetünk a munkatársak részére balesetek és súlyos betegségek esetére. Ha élet-, baleset- és egészségbiztosítási védelemmel átvállaljuk a véletlen eseményekre való felkészülés terhét, az pozitív üzenetet küld a dolgozó és családja számára, hogy a bajban is számíthatnak a cégre. A megtakarítási konstrukció adómentes, míg a kockázati védelem adókötelezettséggel jár.

Időpontfoglalás egyéni tanácsadásra: Telefon: +36 1 920 1027, info@rv17.hu, www.rv17.hu

#rv17 #üzletiklub #munkaerőmegtartás #munkatársihűségprogram #megtakarításiprogram #kockázativédelem