Egyéb kategória

Munka és pihenés egyensúlya a nyári hónapokban

Szerző: 2023.06.16. Nincs hozzászólás

Nyár. Legtöbbünknek erről a pihenés, nyaralás, kikapcsolódás jut eszébe, kiegészítve jó idővel, lángossal, strandolással. Ezek mellett azonban a munka is jelen van, hisz kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy hónapokig csak pihenjenek, főleg ha vállalkozók.

A lelki és testi jóléthez, harmóniához nagyon fontos, hogy megtaláljuk a munka és pihenés közötti egyensúlyt. Nyáron talán egyszerűbb a pihenést, a szórakozást megtalálni. 

Amennyiben lehetőségünk van hosszabb szabadságra menni, engedjük el a munkát, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként dolgozunk. Pihenés alatt figyeljünk magunkra és szeretteinkre. Szabadságunk alatt legyen jelen az aktív és a passzív pihenés is. Minél többet legyünk a szabadban, igénye szerint mindenki válaszhat kedvére való programot. Legyünk bátrak, merjünk kipróbálni új dolgokat, olyat is, ami elsőre őrültségnek tűnik!

Ha szabadságunkat élménydúsan töltjük, feltöltődve, felfrissülve térhetünk vissza a munkába és élményeink még sokáig elkísérnek.

Az is előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk hosszabb szabadságra menni. Ha a hétvégéket megtoldjuk 1-1 nappal, az is sokat segíthet, de az is feltölt, ha egy fárasztó munkanap után, kihasználva a hosszú, világos nappalokat, délutánra, estére szervezünk egy-egy jó programot.

Vállalkozóként is szabjunk munkaidőt magunknak, hagyjunk időt a pihenésre is.

 

                                          Legyünk tudatosak!

                                                                                Munkaidőben dolgozzunk, de pihenőidőben kapcsolódjunk ki!