Egyéb kategória

Vállalkozásindítás a coaching módszereivel

Szerző: 2024.05.03. Nincs hozzászólás

Ha van egy jó ötlete vagy vállalkozás elindítását tervezi, a következő lépéseket érdemes átgondolni:

  1. Mik lesznek a sikeres eredmény kritériumai? pl: Mikorra legyen meg a megoldás? Miről ismerhető fel a jó megoldás? Milyen költségekkel kell számolnom?
  2. Ötletelés – Milyen lehetőségek közül választhatunk? Érdemes minden ötletünket leírni, felsorakoztatni, mert sokszor amire nem is gondolnánk, abból születnek a csodák.
  3. Tanulmányozás – Melyek az ötlet erősségei, gyengeségei? Pl: Hogyan működne? Hogyan épülne fel? Tudom-e másik lehetőséggel együtt használni?
  4. Felmérés – Melyek a jó ötletek? Ebben a szakaszban van lehetőség arra, hogy kiszűrjük azokat a variációkat, melyek látszólag haszontalanok vagy kevésbé hatékonynak ítéljük meg.
  5. Ellenőrzés – Mely ötletek felelnek meg a munka elején meghatározott kritériumoknak? Átnézni, hogy a bent maradtak teljesítik-e az általunk meghatározott kritériumokat! Ha ennek nem felelnek meg, akkor érdemes félretenni ezeket.
  6. Kiértékelés – Melyek a legjobb ötletek? Érdemes rangsort is készíteni a végén!

A folyamat elején, tágíthatjuk a lehetőségeink tárházát, és kell is, mert itt születhetnek meg olyan kreatív megoldások, amire korábban nem is gondoltunk.  A Felmérés szakaszától folyamatosan szűkítjük a lehetőségeket, hogy a   legoptimálisabb, legideálisabb megoldást találjuk meg a folyamat végén. Ez a modell nagyon jól használható abban az esetben is, amikor van egy elképzelésünk, de pontosan nem látjuk, hogyan és miként szeretnénk megvalósítani, vagy sok lehetőség van a fejünkben, és nem látjuk pontosan, melyik lehet számunkra a legoptimálisabb.

A jól megtervezett vállalkozásindításról vagy a célratörő újrakezdésről még több gyakorlati praktikát sajátíthat el a 2024. május 22-i Tudatos vállalkozásépítés szakmai workshopunkon, melyre az info@rv17.hu címen várjuk a jelentkezéseket!

www.rv17.hu 

#tudatosvállalkozásindítás #újratervezés