Egyéb kategória

Biciklivel a munkahelyre

Szerző: 2024.06.06. Nincs hozzászólás

Június 3-a minden évben a kerékpározás világnapja. Kerületünk idén is megkapta a Haladó Kerékpárosbarát Település címet. Rákosmente Önkormányzata rendszeresen részt vesz a Magyar Kerékpáros Klub „Bringás Reggeli” elnevezésű országos programjában is, melyen rendszeresen több száz kerületi lakos teker együtt, közöttük a város vezetőivel. Rákosmente 2011. óta viseli a „Kerékpárosbarát Település” címet, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázaton nyert el. Hat alkalommal kapta meg Önkormányzatunk az elismerést, 2020. januárjától pedig a „Haladó Kerékpárosbarát Település címet is, melyet azóta is minden évben elnyer a kerület.

Egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközként a mindennapokban, és fontos az alternatív közlekedési eszközök használata a környezetszennyezés elleni küzdelemben. A Rákosmentén kiépített és folyamatosan bővülő kerékpárút-hálózat biztonságos közlekedést jelent a bringásoknak, és a kerület egyre több pontját meg lehet közelíteni biciklivel.

Az RV17 Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda is örömmel csatlakozik a kerékpárral való munkába járás népszerűsítéséhez. A közösségi irodánkban dolgozó vállalkozók közül többen is ezt a közlekedési módot választották. Az irodába kerékpározás elősegítheti az egészségesebb és környezettudatosabb életmódot, miközben javítja a munka hatékonyságát és a dolgozók jólétét is. Egyszerű, gyors és olcsó módja ez a környezetkímélő életvitelnek. Reggel frissebben, vidámabban kezdjük így a napot, hatékonyabban dolgozunk, hazafelé menet pedig a munkahelyi stressz is levezethető a kerekezéssel. Napi 20 perc tekerés csökkenti a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Amennyiben kedvet kapott a két kerékkel való közlekedéshez, javasoljuk az odafigyelés és a szabályok betartása mellett a bukósisak és a fényvisszaverő öltözék használatát is!

www.rv17.hu +36 1 920 1027 info@rv17.hu

#biciklivelamunkahelyre #kerékpárralazirodába #bringásRákosmente