Egyéb kategória

Dolgozzunk együtt!

Szerző: 2024.08.01. Nincs hozzászólás

Augusztus 9-én a közösségben való munkavégzés (a coworking) nemzetközi világnapját ünnepeljük. De miért pont ezen a napon?

Azért, mert Brad Neuberg, a Google sztárprogramozója 2005. augusztus 9-én nyitotta meg az első ilyen típusú iroodát San Fransiscoban. Amerikában ma már általánosan elfogadott munkastílussá vált, hazánkban azonban még csak néhány éve ismert. Azóta egyre több szabadúszó és digitális nomád keres megfelelő közösségi munkahelyet, ahol zavartalanul, de inspiráló környezetben dolgozhat.

A közösségi munkahelyek jellemzője, hogy könnyen megközelíthető, megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, internetelérhetőséget, szkennert, nyomtatót, fénymásolót, flip-chart táblákat és kivetítőt biztosít az érkezők számára, az itt dolgozók részére recepciós és értékmegőrzési szolgáltatásokkal együtt. Ételt általában nem árusítanak, bár rendelkezik közösségi étkezőkonyhával, ahol lehetőség van a hozott vagy rendelt ennivaló elfogyasztására.

Az irodai tevékenységet kiegészítve számos egyéb szolgáltatást is kínálnak a közösségi munkahelyek. Sok helyen az árba beépítik a kávé, tea fogyasztásának költségeit, de akadnak olyan helyek, ahol a tárgyaló- és előadótermek használatát vagy a nyomtatási lehetőséget biztosítják kedvezményesen.

Sok közösségi munkahely inkubációs funkciót is ellát, segítve a kezdő vállalkozókat és az induló vállalkozásokat. Mindezek mellett számos lehetőség adódik partneri kapcsolatok kialakítására. A különböző szakterületeken dolgozók tanácsokat, ötleteket adnak egymásnak, közösen megoldva problémáikat.

A számos előny közül a közösséghez tartozás, a kooperáció és a sokszínűség a legvonzóbb az ügyfelek számára. A közösségi iroda átmenetet képez egy bérelhető iroda, egy klub és egy kávéház között, és elsősorban azokat a távmunkásokat, digitális nomádokat vagy egyéni vállalkozókat vonzza, akiknek az otthoni munkavégzés túl ingerszegény, a kávéházak pedig a zaj, füst és más zavaró tényezők miatt kényelmetlenek.

Az alábbi vers az egyik asztalbérlőnk műve, a fenti gyermekrajz pedig egy coworker édesanya gyermekének alkotása.

Hely a tettben

Szabó Krisztina verse

 

Helyben a tett

Tettben a gondolat,

Az, ami megállít.

Jó helyen vagyok,

Hisz érzem, hogy vagyok

Mert, nem magam maradok.

Itt vannak sorsok, barátok

Befogadtak és szinte egymásra vigyázunk.

Ha akarsz beszélsz, ha nem akkor nem.

Teszed, ami tetszik, de semmi nem kötelez.

Munkádat segíti a technikai részleg,

Kik háttérként adják mindazt, ami a védjegy.

Itt nem egy vagy, hanem Te magad vagy.

Hozzáállásod sikerre viszi a pillanatokat.

Reggel 8-kor már friss kávéval indíthatod a napod,

Majd este 8-kor a nagy tettek után zárjuk az ajtót.

Parkolás ingyen, sőt a konyha is a tied,

Asztal, gép, net mind a segítséged.

Tér, tett, levegő, önállóság

Senkinek nem kell a beszámolás.

Légy, aki vagy, érezd jól magad

Tedd azt, ami köztünk tart!

Ismerjen meg egy új munkavégzési formát a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Irodában, ahol kedvére válogathat a még szabad asztalok között!

Az árakról honlapunkon bővebb információt talál: www.rv17.hu

#közösségiiroda #közösségbenvalómunkavégzés #coworking #rv17