Egyéb kategória

Nyár az irodában – az öltözködésről

Szerző: 2024.07.15. Nincs hozzászólás

Gyakran elbizonytalanodunk, hogy hogyan öltözzünk a melegebb hónapokban anélkül, hogy túl laza vagy alkalmatlan ruházatot viselnénk az irodai környezetben. Írásunkban tippeket adunk arra, hogyan maradhatunk stílusosak és kényelmesek a nyári hőségben is.

Érdemes átgondolni, hogy milyen anyagokat válasszunk a forró napokra, és hogy hogyan lehet kombinálni az eleganciát a kényelemmel, valamint milyen öltözékeket érdemes elkerülni az irodai munkakörnyezetben. A ruhadarabok variálása is fontos a munkanapok során, hogy üde és változatos legyen a megjelenésünk.

Válasszunk könnyed, lélegző anyagokat, mint a pamut vagy a len, amelyek segítenek a hőszabályozásban, mivel természetes szálakból készülnek, és jó légáteresztő képességgel rendelkeznek. Ezenkívül az aktív széntartalmú szövetek is segíthetnek elvezetni a nedvességet a bőrről, így megelőzve a kellemetlen izzadást. Nagy melegben hordható még a selyem, a viszkóz, a lyocell vagy a modál alapanyagú öltözet. Kerüljük azonban a szintetikus anyagokat, mint például a nejlon vagy a poliészter, mivel ezek nem engedik távozni a levegőt, így a bőrünk nem tud lélegezni. A megfelelő ruhaanyag kiválasztásával biztosítani tudjuk, hogy komfortosan és stílusosan vészeljük át a nyári hőséget az irodában is.

A hűvös színek és egyszerű minták választása kánikulában mindig tökéletesnek bizonyul. A ruházat legyen megfelelő hosszúságú és szabású, ne legyen túl rövid vagy túl szűk. Kerüljük a túl kihívó darabokat és a túl laza, sportos ruhákat. Variáljunk a blúzok, nadrágok és szoknyák között, hogy változatos legyen a megjelenésünk. Ne feledjük a kiegészítők fontosságát sem, amelyek feldobhatják az egész összeállítást.

A férfiak számára a nyári időszakban ideális választás lehet egy könnyű pamut vagy len ing, esetleg egy szövetnadrág és passzoló öltöny. Fontos, hogy a felsők és az alsóruházat ne legyen túl szűk vagy rövid. A nők esetében a ruháknál figyeljünk arra, hogy ne legyenek túl dekoltáltak vagy rövidek, hosszabb szoknyák és ingek viselése is egyaránt megfelelő lehet. Kerüljük az átlátszó anyagokat és a túl kihívó megjelenést! Mindkét nem számára fontos a megfelelő lábbeli kiválasztása, ami legyen elegáns, és még a hosszú munkanap után is kényelmes. Irodában kerüljük a nyitott orrú szandál vagy papucs viselését!

A home office kényelmes, laza ruhadarabjait mindenképpen cseréljük le a fenti javaslatok alapján, ha kicsit kimozdulnánk laptopunkkal: beülnénk egy kávézóba vagy  egy közösségi irodába. Ebben az esetben a smart casual dress code az irányadó, ami lehet hétköznapi, kissé elegánsabb ruhadarabokkal.

Egész nyáron várunk az RV17 közösségi irodában! Szolgáltatásainkat és árainkat keresd a honlapon: www.rv17.hu

info@rv17.hu +36 1 920 1027

#nyárazirodában #rv17 #közösségiiroda #irodaiöltözködés #coworking