Egyéb kategória

Nyár az irodában – túlélési tippek

Szerző: 2024.07.22. Nincs hozzászólás

Kánikulai hőségben szervezetünk nagy terhelésnek van kitéve az irodai munka során is. Néhány ötlettel azonban könnyebben átvészelhetjük a forró heteket:

  1. Nyári folyadékfogyasztásunkat elsősorban a víz tegye ki, minden 30 kg testtömegre napi 1 liter, és kerüljük a magas cukortartalmú italokat!
  2. Ha nincs klímaberendezés a munkahelyen, akkor érdemes külső árnyékolásról gondoskodni, még a rekkenő meleg előtt. Ez lehet redőny, spaletta, zsalugáter vagy bármilyen más árnyékoló, melyek csökkentik a hő beáramlását, és visszaverik a fényt. A hővisszaverő fólia is bevethető annak érdekében, hogy az irodai berendezések, eszközök és bútorok se forrósodjanak fel.
  3. Belső árnyékolásnak megfelelő lehet a szalagfüggöny vagy roló. Emellett érdemes lehet kihasználni a természetes fényszűrőket, például növényeket vagy sötétítő függönyöket.
  4. Az irodai elektromos berendezések jelentős mennyiségű hőt termelnek. Ha éjszakára kikapcsoljuk, és nappal is figyelünk arra, hogy fölöslegesen ne legyenek bekapcsolva hosszú órákon keresztül, akkor elviselhetőbbé tehetjük a benti hőmérsékletet.
  5. Az irodai teakonyhában kánikulai időszakban lehetőleg ne főzzünk, helyette használjunk gyorsforralót. Ebben az időszakban úgyis inkább a salátákat, a könnyű, hideg ételeket részesítjük előnyben. Együnk szezonális friss zöldségeket és gyümölcsöket!
  6. A kellemes hőérzetet enyhe párologtatással is elérhetjük.
  7. A szellőztetés is fontos, leginkább akkor, amikor nem süt a nap, tehát hajnalban és ha lehet, az éjszaka során.
  8. A ventilátor nem hűti a levegőt, csak keveri, ezért elsősorban a hőérzetet csökkenti.
  9. Ha légkondicionáló berendezést használunk, legyen energiatakarékos, és egészségünk megóvása érdekében még a hűtési szezon előtt történjen meg a karbantartása szakember által. A tiszta berendezés gyorsabban hűt, és kevesebb energiát fogyaszt. A külső és belső hőmérséklet között ne legyen több 5 Celsius foknál. A hűtés hatékonyságát fokozhatjuk árnyékolókkal.
  10. A ruházatunk a munkahelyi dress code szerint lehetőleg legyen kényelmes, és részesítsük előnyben a természetes anyagokat. Erről korábbi bejegyzésünkben olvashattok.
  11. Ha lehetőségünk van rá, rugalmas munkarenddel is elviselhetőbbé tehetjük a forró munkanapokat az irodában.
  12. Nyáron is tartsuk fenn a motivációnkat! Ebben segít, ha a kitűzött célokra és az elért eredményekre koncentrálunk, és keressük a pozitív, inspiráló üzeneteket!

Az RV17 közösségi iroda júliusban és augusztusban rövidített nyitvatartás szerint várja ügyfeleit, hétköznaponként reggel 8-tól délután 17 óráig.

www.rv17.hu  +36 1 920 1027 info@rv17.hu

#nyárazirodában #tippekkánikulában