Egyéb kategória

Mikor nem segítség a coaching?

Szerző: 2024.08.12. Nincs hozzászólás

Sokat beszéltünk már arról, hogy mikor és milyen élethelyzetben érdemes szakember segítségét kérni. Most inkább arra keressük a választ, hogy mikor nem érdemes coach szakemberhez fordulni. Ezzel azért is jó tisztában lenni, mert a közös munka egyszerűen nem lesz sikeres, és a várt eredmények sem lesznek jók. Összességében mindkét fél csalódott lesz.

A teljesség igénye nélkül lássunk néhány példát:

  • ha valaki azt várja, hogy a szakember konkrét utat vázoljon elé, mit és hogyan kell cselekednie,
  • a fejlődés és változás érdekében nem nyitott az új dolgokra, nem akar erőt és energiát fordítani ezekre,
  • ha mindig más a hibás azért az élethelyzetért, amiben van (mert a főnököm, a kollégáim, a szüleim…)
  • ha valaki más tanácsára keres fel egy coachot, mert az annyit segített, de nem saját elhatározásából,
  • ha egy múltbeli esemény feldolgozását szeretné megoldani (gyász, trauma, elakadás). Ilyen esetben pszichológus szakember segítsége a javasolt.

Ezért nagyon fontos, hogy mindig tájékozódjunk, hogy az adott szakember hogyan végzi a munkáját. Nézzük meg a honlapot, véleményeket, ki milyen jellegű problémákkal fordult a szakemberhez. Persze jó lehet egy ajánlás is, de dönteni mindenképp mi döntsünk! És hasznos lehet, egy első körös interjú is, amiben mindkét fél el tudja mondani az álláspontját, és minden kötöttség nélkül tud döntést hozni mindkét fél.

A Rákosmenti Vállakozásfejlesztési Irodában is igényelhető a coaching szolgáltatás. Időpont egyezetetés miatt keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

www.rv17.hu +36 1 920 1027 info@rv17.hu #coaching #karriertanácsadás