Egyéb kategória

Beszámoló a “Start up mami!” minitréningről

Szerző: 2018.02.22. szeptember 5th, 2019 Nincs hozzászólás

A „Start up mami!” rendezvényünk első napján a résztvevők megismerkedtek egymással. Elmondták, hogy miért jöttek el ide és mik az elvárásaik a program végére. Sokféle kérdéssel, céllal érkeztek, de közös volt bennük, hogy szerették volna saját magukat jobban megismerni.    Volt,  aki a problémamegoldó  képességét fejlesztené,  volt aki a munkaerő piacra való visszatérést tervezi és volt,  aki a hatékony időgazdálkodásról szeretett volna többet megtudni.

                                

 

Az egyénből rövid idő alatt közösség formálódott, és lelkesen vetették magukat bele a különböző önismereti és problémamegoldó feladatokba, amely mind arra hegyeződött ki, hogy jobban megismerjék a saját erősségeiket, a saját határaikat, továbbá hogy ezzel a tudással megtegyék a következő lépést anyaként, nőként, munkavállalóként vagy éppen vállalkozóként.

Meglepetés vendégként Török Zsuzsannát (Török Vegyes Iparcikk Nagykereskedelem) hallgathatták meg, aki ezen a tréningen a munkáltatói oldalt képviselte. Felhívta a figyelmet arra, hogy mire kell figyelnie a GYED-ről/GYES-ről visszatérő anyukáknak, hogyha megbízható munkavállalóként szeretnék elismertetni magukat.

A második napon időgazdálkodással és konfliktuskezeléssel foglalkoztak, oszthatták meg tapasztalataikat egymással.
A program végére volt, aki határozottan látta, hogy merre kell elindulnia; volt, akinél csökkent a kérdőjelek száma.

A visszajelzések az mutatják, hogy nagy az igény az ilyen jellegű események megrendezésére.
A résztvevő hölgyek lelkesedése minket pedig arra buzdít, hogy ne csak ismétlése legyen, hanem folytatása is.