Egyéb kategória

Beszámolunk június 13-i Üzleti Klub rendezvényünkről

Szerző: 2018.06.15. szeptember 5th, 2019 Nincs hozzászólás

RV17 Irodában az előadás témája: munka- és tűzvédelem

RV17 előadójában munka- és tűzvédelem a téma

 

Június havi Üzleti Klub rendezvényünk első előadója Szabó László ügyvezető igazgató volt, aki átfogóan ismertette a munka és tűzvédelmi szabályokat, rendeleteket a résztvevőkkel. Szó esett a munkahelyi kockázat értékelésről, munkavédelmi szabályzatokról, adminisztratív kötelező elemekről és időbeli hatályokról is.

Hatósági ellenőrzés esetén igen komoly szankciókra számíthatnak azok a munkáltatók, akik ezeket elmulasztják.

Komoly a felelősség, sok mindenre kell figyelni és fontos a megelőzés, hangsúlyozta előadónk.

 

 

 

 

 

Második témánk: vállalkozások biztosítása

Üzleti Klub rendezvényünk második témája: vállalkozások biztosítása

 

Második előadónk Doroginé Müller Krisztina KKV specialista a vagyonbiztosítási kérdések témakörét mutatta be mindenre kiterjedő alapossággal. Megtudhattuk, hogyan tudjuk biztosítani vállalkozásunkat, illetve milyen biztosítási formák vannak. Külön figyelmet fordított előadónk a felelősségbiztosítások formáira is, illetve konkrétan felsorolva milyen szakmáknál kötelező és érdemes ilyen jellegű biztosítást kötni.

Mivel a vezető tisztségviselő személyi vagyonával is felel, ezért létezik külön felelősségbiztosítás erre a célcsoportra is.

Egyre nagyobb hangsúlyt kap az öngondoskodás, fontos erről már most beszélni. Mindkét előadó kiemelte a vállalkozók, munkáltatók felelősségét munkavégzés és a mindennapi foglalkoztatás során, ez sokszor a vállalkozások védelmét és sikerét is jelentheti!

 

 

 

 

 

 

RV17 üzleti klub résztvevői előadás közben

Az előadások után sok volt a kérdés előadóink felé. Konkrét témában kérhettek és kaptak is tanácsot mind munkavédelmi mint biztosítási szakembereinktől.

Vendégeink kötetlen beszélgetése az RV17 Üzleti Klubján

Egy vállalkozónk már egy komoly büntetés kiszabását is elkerülheti, ha betartja a munkavédelmi szakember tanácsait.