Egyéb kategória

Hatékony Tartalomfejlesztés Workshop az RV17-ben – összefoglaló

Szerző: 2021.11.22. Nincs hozzászólás

Kiknek szólt rendezvényünk?

Szakmai workshop napunkat azoknak hirdettük meg, akik vagy induló vállalkozóként, vagy már működőként elveszve érzik magukat az internet világában, és weboldalt szeretnének működtetni vagy a meglévő oldal nagyobb látogatottságát kívánják elérni.

 

Varga Zoltán, az Office-42 Enterprise Solutions ügyvezető igazgatójának előadásából megtudhattuk, hogy a mai világban elengedhetetlen, hogy jelen legyünk a világhálón. Ahhoz, hogy vállalkozóként szolgáltatásunkat vagy termékünket hatékonyan tudjuk hirdetni, szükség van a megfelelő megjelenésre. Igyekezzünk kiválasztani célközönségünket, találjuk meg azt, hogy mely felület a legalkalmasabb arra, hogy érdeklődőink megtaláljanak (Facebook, Instagram, Linkedl, Tik-tok).

 

Mire kaphattunk választ?

Választ kaptunk arra, hogyan, milyen ismérvek alapján tervezzünk weboldalt, mit tartalmazzon, milyen arculat szerint épüljön fel.

Képet kaptunk arról, hogy saját honlapunk hol helyezkedik el az internet rendszerében, mik azok a GATE-ek, és hogyan generáljunk nagyobb látogatottságot oldalunknak.

Megtudtuk azt is, hogy akkor lesz láthatóbb egy honlap, ha aktív kapcsolatrendszerben, sok oda-vissza hivatkozással üzemel.

Tájékoztatást kaptunk a posztolásról, blogok írásáról, és arról, hogy blogírás során milyen befolyásolási módszerekkel élhetünk. Blogok írásánál egyaránt fontos a tartalom és a külalak is.

Írásainkat témánként tagoljuk, alcímekkel lássuk el, és színesítsük fényképekkel!

Figyelemfelkeltő legyen a cím és a kiemelt fotó is!

Blogoljunk rendszeresen, fenntartva látogatóink érdeklődését!

 

 

Mire figyeljünk oda blogoláskor?

Fontos tudnunk, hogy egy weboldal az idő múlásával és aktvitásunkkal egyre előrébb jelenik meg a keresőben. A látogatottság növelésére használhatunk még landing page-eket és mikro site-okat is. Megtudhattuk, mennyire fontos a kulcsszavak, keresőszavak helyes kiválasztása ahhoz, hogy érdemben megtalálják oldalunkat az Adwords felületén.

Ügyfeleinktől, partnereinktől kérjünk visszajelzéseket, véleményeket! A weboldal menürendszerében erre külön „Vendégkönyvet” hozhatunk létre.

A szakértő minden témához az életből merített példákat, hogy a teljesen kezdők részére is érthetőek legyenek az elhangzottak.

Összességében az a vállalkozás tud kielégítően weboldalt üzemeltetni és blogot írni, aki rendezetten felépítette magát, összeszedett értékrendet, hasznosítható információt, tudást sugároz, és tud rendszerben gondolkodni.