Egyéb kategória

Karrierváltó Információs Nap összefoglaló

Szerző: 2021.10.25. Nincs hozzászólás

2021. október 20. Karrierváltó Információs Nap

Szakmai workshopunkat azoknak szerveztük, akiket karrierváltás gondolata foglalkoztat, jelenlegi munkájával nincs megelégedve, vagy ha vállalkozás indítását tervezi. Első előadónk, Soós Dávid a Lead Yourself ügyvezető igazgatója, a vállalkozóvá válásról és annak kihívásairól tartott interaktív előadást. A saját életútján keresztül adott hasznos és motiváló tanácsokat a résztvevőknek, többek között elmondta, hogy miért fontos az önismerettel foglalkozni, miért szükséges a folyamatos megújulás vagy mikor, mitől lesz egy vállalkozás sikeres. 

Második előadónk Dr. Marosi Viktória, a jogász szemszögéből hívta fel arra a figyelmet, hogy vállalkozóként mire figyeljünk oda elsősorban a szerződéskötéseknél. Szó esett a vállalkozásindítás jogi felelősségéről, az egyes vállalkozási formák előnyeiről és hátrányairól. Irodánk tanácsadója felhívta a figyelmet arra, hogy ne csak akkor kérjünk tanácsot, amikor már baj van, hiszen a Rákosmenti Vállakozásfejlesztési Iroda jogi tanácsadásának keretein belül rendelkezésre áll akár egy-egy konkrét szerződés átnézésétől kezdve, adatvédelem kialakítása: GDPR kapcsán, de akár a vállalkozás megalapításánál felmerülő jogi, vállalkozásbiztosítási kérdésekben is. 

Rendezvényünk harmadik előadója Posfai Tünde, a Pointman Kft. üzletvezetési tanácsadója már egy kötetlenebb légkörben adott személyre szabott tanácsokat résztvevőinknek. Egyúttal a karriertanácsadások előnyeiről beszélt, valamint a vállalkozások láthatóvá tételében nyújtott segítséget a kezdő vállalkozóinknak.

A nap végén, Fodor Anikó kozmetikussal beszélgettünk, aki elmondta, hogyan kezdte el vállalkozását, mik voltak azok a nehézségek, amin át kellett mennie, ki támogatta ebben a folyamatban, és hol tart most. Igazán inspiráló beszélgetés volt, és talán a vállalkozást indítani szándékozók is megtapasztalhatták azt, hogy nincsenek egyedül ezekben a dilemmákban.  

Annál is inkább, mert számukra jött létre az RV17 Iroda, mely alapításától kezdve azon munkálkodik, hogy minél több induló és vállalkozni vágyó ügyfélnek nyújtson segítséget a helyben elérhető vállalkozási tanácsadásokkal, tréningekkel, workshopokkal.