Egyéb kategória

Digitális nomádok a közösségi irodában

Szerző: 2024.07.08. Nincs hozzászólás

Ha a nyár és a munka összefüggéseit keressük, sokunknak eszébe juthatnak a digitális nomádok.

De vajon kik is ők?

Dolgozhatnak a világ bármely országában, nem kell bejárniuk 8-tól 16 óráig egy belvárosi irodába, nincsenek irodai munkatársaik, és nem függenek az adott munkahely dress code-jától sem. Szabadság és önállóság jellemzi munkakörnyezetüket, szabadon utazgathatnak a világban.

Sokan közülük igénybe veszi az adott városban működő közösségi (coworking) irodák szolgáltatásait. Van saját facebook csoportjuk, és sok webes felületen található nekik szóló tanács, egymásnak szóló ajánlás, sőt értékeléseket is felfedezhetünk többek között internet gyorsaság, albérlet, de akár megélhetési költségek témájában is.

A mi közösségi irodánk, a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda (RV17) egy budapesti, peremkerületi iroda, ahol nincs ugyan 0-24 órás nyitvatartás, és zömmel a kerületből vagy a vonzáskörzetünkből érkeznek bérlőink, ám volt már rá példa, hogy a belvárosból vagy külföldről érkeztek ügyfeleink, és tudtunk segíteni vállakozásfejlesztési tanácsadással, nyomtatással, de akár egyéb helyi kérdésekben is.

Kezdetben első lépésként jó lehetőség lehet egy saját országbeli, közeli coworking irodát választani, majd ha már otthonosan mozgunk az adott élethelyzetben, tapasztalatokkal felszerelkezve útnak indulhatunk. Ha valaki a digitális nomád életformát választja a munkája kapcsán, akár egy pillanatnyi ötlettől fűtve – de persze jól körbejárva a kérdést – elhatározás kérdése csupán, hogy kipróbálja magát a nagyvilágban, akár egy másik országban is.  Nálunk már erre is volt – nem egy – példa!

Csatlakozzon hozzánk, és próbálja ki, milyen közösségi irodában dolgozni! Ismerje meg a kötöttségek nélküli munkavégzés előnyeit és a közösség erejét!

Legyen részese (nem) mindennapi közösségünknek!

www.rv17.hu Tel: +36 1 920 1027 E-mail: info@rv17.hu

#közösségiiroda #coworking #rv17